Huisartsenpraktijk Schram

zonder goodwill ter overname rond 1 mei 2022.

De praktijk is gelegen in Vriezenveen een plaats met 18.000 inwoners deel uitmakend van de gemeente Twenterand, net iets ten noorden van Almelo in Twente.

Het betreft nu een solopraktijk met ondersteuning door een Verpleegkundig Specialist met 2500 patiënten maar is zeker ook geschikt als duopraktijk/praktijk met HIDHA of waarnemer. De praktijk is aan huis waarbij de woning en praktijk zodanig gelegen en ingericht zijn dat er sprake is van maximale privacy.

De inwoners zijn gewend om de huisarts in winkels niet aan te spreken en er heeft in de weekenden de afgelopen 10 jaar 1 of 2 keer iemand op de stoep gestaan en overdag zijn we een paar keer aangesproken voor een ongeluk in de omgeving van de praktijk.

De praktijk is lid van de Coöperatie Vriezenveen en Westerhaar. In Vriezenveen werken 7 praktijkhouders, 3 als solist en 1 groepspraktijk met 4 praktijkhouders. De 3 solisten hebben een vergelijkbare praktijkgrootte en nemen onderling voor elkaar waar tijdens de vrije middag en vakanties. In Westerhaar werken 2 solisten. De samenwerking is zonder meer goed te noemen en de voorzitter van de FEA is op dit moment een Vriezenveense collega.

De Coöperatie is een van de deelnemers aan de FEA (Federatie Eerstelijnszorg Almelo e.o.) die zorgdraagt voor de afspraken over ketenzorg met de zorgverzekeraars. CHP Almelo met een volledig uit huisartsen bestaande bestuur is naast de SEH van het ziekenhuis ZGT in Almelo gelegen. De dienstbelasting is ongeveer 33 diensten per jaar. De diensten kunnen -indien gewenst- meestal tegen redelijke tarieven aan een groep waarnemers verkocht worden. De dinsdagmiddag is vrij. Na een nachtdienst heeft men de dag erna vrij en wordt de praktijk waargenomen door alle collega’s uit Vriezenveen.

De andere eerstelijnsvoorzieningen zijn goed georganiseerd en de samenwerking met de huisartsen is erg goed. Ze zijn goed bereikbaar, met korte lijnen en voldoende capaciteit (onder andere 4 thuiszorgorganisaties, 1 verzorgingshuis/aanleunwoningen/verpleeghuis, 2 fysiotherapiepraktijken en 1 caesar/oefentherapiepraktijk en 1 apotheek).

De omzet ligt tussen de 5 en 6 ton afhankelijk van de inzet die er geleverd wordt.

Het team bestaat uit 3 parttime doktersassistenten die de praktijk elke ochtend met z’n tweeën bezetten en 4 middagen in principe alleen werken.  De verpleegkundig specialist werkt 14 uur en levert BIG geregistreerde huisartsenzorg. De praktijkverpleegkundige werkt 19 uur en levert de ketenzorg (DM2, CVRM (samen met de huisarts), AF, Astma, COPD en ouderenzorg (samen met de huisarts). De  POH-GGZ wordt ingehuurd van Mediant (GGZ-instelling) voor 1 dag in de week. Het management wordt nu geleverd door mijn echtgenote en kost ongeveer 2 dagen per week. De schoonmaak wordt in 6 uur geleverd door een schoonmaakster met een vast contract. De sfeer is gemoedelijk onderling en er is een professionele werkhouding.

Het huis en de praktijk hebben een grote oppervlakte zijn vrijstaand op een kavel van 1660 vierkante meter.

De overname prijs is 700-750.000 euro afhankelijk van de overeengekomen waarde van de inventaris. Er wordt principieel geen goodwill gevraagd. Daarvoor krijgt u:
Een woning met een oppervlak van 287 m2 , met een wijnkelder, grote keuken en eet/woonkamer, een televisiekamer, 5 slaapkamers, een waskamer en een enorme zolder. En een garage die gebruikt wordt als schuur.

Een praktijk van 222 m2 met een moderne uitstraling, met een afgesloten wachtkamer, een front- en een afgesloten backoffice, een buitenterras, een grote behandelruimte, een spreekkamer met een aparte onderzoekkamer, een spreekkamer met een aparte afscheiding voor onderzoek (VS), een spreekkamer met een onderzoeksbank (PVK) en een spreekkamer (POH-GGZ), een personeelstoilet en een grote voorlichtingsruimte annex koffiekamer/vergaderruimte op de eerste verdieping.

Indien gewenst kan een inwerkperiode afgesproken worden.